Doorgaan naar hoofdcontent

#fitgirl to be & dichter bij jezelf komen

Tegenwoordig lees ik twee boeken tegelijk. Ik merk dat ik dit heel fijn vind. Zodra ik van werk thuis kom lees ik in een lifestyle boek en 's avonds lees ik mijn thrillers.

Mijn laatste lifestyle boek dat ik heb gelezen is van Anna Nooshin "On Life". Het is een klein compact boekje met boordevol goede tips. Zo heb ik als shopaholic geleerd dat ik meer basic slash tijdloze kledij kan kopen en die juist te combineren met hippe items. Denk maar aan the little black dress en zwarte blazer. Je kunt er oneindig mee combineren!

Ik wil ook bewuster met mijn haar omgaan. Ik stijl mijn haren sinds mijn vijftiende elke ochtend. Dat wil ik verminderden. Ik wil het stijlen meer voor gelegenheden gaan gebruiken. Ik heb ook best dun haar dus juist als ik mijn haar laat opdrogen en er wat droogshampoo en zee water van Lush gebruik, krijg ik een mooi nonchalant kapsel. Het hoeft niet meer zo glad te zitten gelukkig. Lang leve beachy hair in de zomer! Daarbij wil ik het weer lang laten groeien des te beter voor mijn haar.

Terwijl ik dit zit te schrijven geniet ik van een gezonde snack; zoet zure komkommer. Ik heb van thuis geleerd dat het goed is om bewust met eten om te gaan.  Ik heb alleen gezonde snacks op kantoor. Niet dat ik niet snoep maar ik kan gemakkelijk "nee" zeggen tegen een vette hap of zoetigheid die ik krijg aangeboden vroeg in de ochtend.

Nu #fitgirl to be;

Vanochtend had ik mijn eerste hot pilates les van 9:30 uur tot en met 10:45 uur. Ik vond dat ik wel weer wat meer mocht bewegen want op kantoor zit ik heel de dag stil.

Ik vond het super fijn zo vroeg in de ochtend. Hot pilates wordt in een ruimte van 40 graden gegeven. Ik wist niet precies wat ik kon verwachten want ik had nog nooit zoiets van te voren gedaan. Het is vooral veel stretchen en alle spieren in je lichaam worden getraind.

Na de les kun je fijn thee drinken. Mijn favoriet! Waar thee is, is Dacil.

Ik voel me op dit moment super gezond in mijn vel. Een super gereinigd lichaam en heerlijk ontspannen. Volgende week zaterdag ga ik weer!

Van shopaholic naar bewuste #fitgirl.


Een heel fijn weekend & tot de volgende keer.

XOXO!

DJ.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De professionele denkert.

Sinds dat ik mijn introvert zijn omarm begrijp ik mezelf steeds meer; alhoewel ik juist als introvert nog altijd met struggles kan zitten.

Zo denk ik bijvoorbeeld heel veel na over dingen of over bepaalde situaties. Dat is oké. Maar soms raakt mijn hoofd daar 'vol' van.  Het is niet zozeer dat ik onwijs onzeker ben (zoals vroeger) maar eerder dat ik soms denk dat niet iedereen mijn struggles begrijpt.

Het kan soms negatief overkomen als ik niet mee wil lunchen maar juist even in mijn eentje wil zitten. Ik zeg niet altijd 'nee' maar om altijd mee te gaan is voor mij te veel dan ben ik op sociaal gebied gesloopt.

Ik kan ook bepaalde situaties in mijn hoofd blijven herhalen. Ik weet alleen niet precies hoe dat zo komt zelfs al heb ik mezelf helemaal onder de loep genomen qua introvert gedrag.

Wat ik wél fijn vind aan het introvert zijn is dat ik meestal eerst goed na denk met wat ik wil zeggen en inderdaad meer heb aan een diepgaand gesprek dan een small talk. Oh en ook …

Mijn lieve vriendinnen.

Voor al mijn lieve vriendinnen,

Ik wilde jullie even laten weten dat jullie stuk voor stuk altijd iets voor mij betekenden. Ik ben zelf door mijn introvert zijn niet goed in het behouden van vriendschappen omdat ik soms niet goed weet hoe en soms te veel sociale activiteiten mij te veel worden. Dit betekend niet dat ik geen vriendinnen wil of het express doe, in tegendeel. Je kan het alleen maar beter begrijpen met geduld. Heel veel vriendschappen van vroeger zijn zonder rede verwatert, daar ben ik niet al te trots op maar ik weet nu waar het vandaan komt.

Ik wilde even zeggen dat iedereen die ooit mijn vriendinnetje was geweest, ik heel dankbaar voor ben geweest! Ik voel mij door mijn introvert zijn ook niet snel eenzaam. Ik heb nog twee beste vriendinnetjes!

Ik ben alleen niet goed in het 'onderhouden van'. Vandaar dat ik nu bij mijn huidige vriendinnetjes vaak app dat ik aan hen denk, dat wil ik hen laten weten. 

Ik ben niet raar of saai of whatever. Ik ben introvert met he…

Een beter leven begint bij jezelf.

Iedereen weet dat ik van shoppen houd, ik vind de mode leuk. Maar wat als ik iets minder uitgeef en de wereld een beetje kan helpen? 

Ik ben iemand die naar 'het nieuws' kijken ontwijkt omdat ik gek word van alle narigheid in de wereld. Maar door de social media van tegenwoordig blijf je toch altijd op de hoogte.

Nu het bijna 2019 is was ik (hoe cliché het ook klinkt) aan het nadenken over een goed doel voor het nieuwe jaar. Ik zat in de auto en 3FM stond aan; zoals altijd. Het ging over de doelen van Serious Request. Ik wilde mee doen en vroeg één nummer aan; Teske - Wildernis. Mijn nummer werd gedraaid. Wie goed doet; goed ontmoet. Ik was daar super trots op.

Vandaag liep ik in de stad en werd ik aangesproken door iemand van Greenpeace. Normaal gesproken loop ik altijd met een grote boog omheen of als ik word aangesproken word ik altijd pas volgende week 18 jaar. Dit keer bleef ik expres staan want ik wil iets goeds doen. Vanaf nu steun ik de Greenpeace. Het gevoel maakte mi…